Kopppargrytor för syltning

Nu finns det 7 syltgrytor till försäljning.

Kontakta Hans om du vill köpa! Först till kvarn....

10% rabatt för medlemmar

Utbildningar 2011

Fortbildning för Sylthantverkare

9 - 10 maj kommer vi anordna fortbildning för er som har kokat tidigare. Kursledare blir konditormästare Jan Hedh och platsen Nyköping

Anmäld ditt intresse till Monika

Läs mer om kurserna Här

Inspirationskurser i rabarberförädling

Under vecka 21 2011 kommer flera av våra medlemmar anordna kurs i syltning av rabarber vid ett eller flera tillfällen under vecka 21. Mer information kommer på www.aktasylt.se

 

Utbildning 2010

Grundkurs i Kungshamn

Den 29 - 30 mars i Kungshamn höll Syltningssällskapet kurs. Under ledning av Monika Naess och Ann-Sofi Johansson deltog 9 personer. Temat var "Grundkurs i Sylthantverk".

Kursdeltagana lämnade kursen trötta och nöjda efter två dagars intensiv inlärning

Vi vill från Syltningssällskapet framföra ett tack till Sotnäs Kompetenscetrum för utomordentliga kurslokal.

 

Vår stora utbildningssatsning 2009

Sjätte kursen

Temat var Citrus och kursledare Jan Hedh. Detta kurstillfälle var lite speciellt då 4 sylthantverkare valde att avlägga kunskapsprov

Femte kursen

Nu har vi genomfört 5 kurstillfället i år. Det var vår nestor Jan Hedh som lotsade oss fram till intressanta resultat. Det var 16 inspirerande kokare som var på plats. Det blev ett trevligt kurstillfälle där alla kunde lära sig något nytt. det blev ett tillfälle då vi inte bara kokade utan även provade på att kondera blad kryddor och valnötter. Väldigt gott och vackert. Tack NK-konditori för att vi fick låna kanderingslådor av er.

Fjärde kursen

En dag med Staffan Naess blev en dag med högt tempo och en en massa goda saker att avsmaka. Man kan lugnt påstå att vi alla var sockerstinna efter att provsmaket resultatet av kursen. Vi gjorde proliner, glassar, sorbé, marmelader curd temprerade choklad mm mm.

Tredje kursen

Det blev en förtrollad dag tillsammans med Mathias Dahlgren. För oss syltkokare öppnade han en ny väg för vårt tänkande kring smaker. Vi fick ökad förståelse för proportionens betydelse och hur då olika grundsmakerna kan komplettera varandra. Bara att få prova apelsinsorbe olivolja och salt  eller tattar på kalvfärs och ostron. Så intressant. Andra dagen tillämpade vi det som vi lärt oss med en hel del intressanta resultat. Tack alla deltagare för starkt engagemang.

                          

Andra kursen

Nu har vi genomfört en kurs med Jens Linder. Det blev ett äventyr med nya smaker och konsistenser. Två härliga kursdagar som gav an massa inspiration och skaparglädje. Kursdeltagarna är så fulla av iver att koka och skapa så kursledaren fick komma med många nya uppslag "under gång". Det vara väldigt många spännande produkter vi fick prova vid slutet på dagarna. Tack Jens och alla deltagare!

              

Fösta kursen

Första kurstillfället i vår utbildning genomfördes 17 - 18 januari med  konditormästare Jan Hedh som kursledare. Temat var "Citrus". Det blev en väldigt lyckad kurs där de 12 delagarna fick prova många olika tekniker. Flera fick prova koka med koppargryta för första gången och blev "förförda". Syltningssällskapet fick några nya medlemmar. Passa på att gå de återstående kurserna. Det ger både kunskap och ett utökat nätverk!!


Sidan senast uppdaterad 2011-03-28